fredag den 1. juli 2011

Lækkert ciabattabrød

Jeg havde lidt overskud her den anden dag og besluttede mig for at bage et par brød. Det blev til to store og lækre ciabattabrød, ud fra nogle enkle ingredienser (opskriften er fundet på melposen :D ):
7 dl. håndvarmt vand
50 gr. gær
400 gr. durummel
600 gr. hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt

Opløste gæren i vandet og tilsatte resten af ingredienserne, lod røremaskinen stå i ca. 15 minutter før brødet kom til hævning i 30 minutter. Efter 1. hævning formede jeg brødene, dryssede med lidt extra durummel og lod yderligere hæve i 30 minutter. Bagte dem herefter i 25 minutter ved 225 grader. Uhm de blev gode :)
Spiste det bla. som en god sanwich med ost, chorizo, pesto, ruccola og tomat - og som morgenbrød ude i haven forleden :)

Næsten lige taget ud af ovnen - og skulle lige smages :)
Dejlig frokost sanwich
Klar til morgenhygge :)

1 kommentar:

  1. Jeg er simpelthen nødt til at prøve det brød en dag, for det ser da bare MEGA lækkert ud :D

    SvarSlet