fredag den 29. juli 2011

Uuih vi har smovset her til aften - rigtig fredagsmad :)
Kæresten stod for forretten der bestod af stegte kammuslinger, tomatsalat og hvidløgsbrød, imens lavede jeg goe gamle svamperisotto. Til desert lavede jeg en enkel tærte "Tarte Tatin" af æbler.

Forret:
Kammuslinger 12-14 stk
1 spsk hvedemel
2 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 lille løg/charlotteløg
1 knust fed hvidløg
2 spsk finthakket persille
salt og peber
saft fra en citron efter behag

Drys melet på en tallerken og læg kammuslingerne herpå. Sving tallerknen let så muslingerne triller rundt og dækkes af et fint lag mel. Olie og smør varmes på en pande. Svits løg og hvidløg let og tilsæt så muslingerne - lad dem få en let gylden farve, og hold øje for det bliver hurtigt brændte måtte vi sande ;) Anret på tallerken og hæld lidt citron over, drys til sidst med persille.
Tomatsalaten var ret standart med tomat, mozzarella, lidt løg, olie, eddike og salt/peber. Brødet fra Føtex :)



Hovedret
400 gr. blandede svampe (jeg brugte østershat og brun/hvid champignon)
250 gr. risottoris
olivenolie efter behag
1 hakket løg
1 bundt forårsløg, hakket
1 liter hønseboullion
3 fed hvidløg
1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
et knisp knust chili
1-2 spsk timian
salt og peber
citron
hakket persille
ost  - fx. pecorino, revet

Der skal gang i to pander her. På den ene (dybe) pande opvarmes lidt olie og løg, forårsløg og 2 fed hvidløg svitses let. Risene tilsættes og svitses indtil de er delvist gennemsigtige. Tilsæt så en stor skefuld boullion og lad det langsom koge ind. Imens steges baconen tør på den anden pande, tag det af og lad det stå til senere. Put lidt olie på panden og svits svampende sammen det sidste fed hvidløg. Herefter drysses chili, salt og peber i, sammen med et godt skvæt citron og persillen.
Champignonerne blandes i risottoen og resten af boullionen tilsættes løbende. Timian blandes i ved sidste skefuld væde og risottoen koges ind til rette konsistens. Den revede ost blandes i inden serveringen og der toppes med persille.

Dessert
6 melede æbler
4 spsk sukker
4 spsk smør
1 stk tærtedej
creme fraice

Dette er en suuuper nem opskrift, det eneste man skal være forsigtig med er karamelliseringen af sukker og smør :) Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre både.
Drys sukkeret ud på bunden af et tærtefad og små smørklatter fordeles på fadet. Æblerne lægges tæt og fadet sættes over et kogeblus. Tænd for middel varme og lad smørret bruse af, sku så højere op så sukkeret starter med at karamellisere. Jeg endte med at røre lidt rundt i æblerne så de blev helt dækket og der ikke var noget der brændte på. Når sukkeret er gyldentbrunt tages fadet af varmen og afkøles.
Dejen lægges efterfølgende henover æblerne og "stoppes" ned i siderne så de er helt dækket. Bages i ovnen i 15 minutter ved 230 grader :)

Nåja og så lige et par billeder af tærten inden den røg i ovnen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar