Her er opskriften, tillader mig bare at copy-paste den herfra http://arla.dk/opskrifter/Ablekage1/
Kage til 8 - ca. 18 stk.
- 4 syrlige æbler , fx Gloster (ca. 700 g)
- 2 æg
- 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
- 50 g flydende margarine
- ¾ dl mælk
- 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk stødt kanel
- Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen.
Jeg lavede dog kagen i to lag; dej, æbler, dej og æbler. Det blev den dejlig saftig af :) Og nå ja, husk den skal spises med en ordentlig skovlfuld creme fraiche ;)
Hej - jeg ved godt, at det er lang tid siden, du har postet dette.. Men jeg fandt opskriften ved en søgning og har afprøvet den - MUMS! Min gang på kollegiet var ved at træffe den beslutning om, jeg skulle være kagebageren!
SvarSletKan anbefales :D