Nå men tilbage til tærten, det er en opskrift jeg fandt her http://arla.dk/opskrifter/Logtarte/, og den er faktisk rigtig god synes jeg :)
Hovedret til 4 (har lige copypasted fra siden, er doven i dag og fulgte alligevel opskriften til punkt og prikke)
- Dej
- 100 g koldt smør
- 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
- ½ tsk groft salt
- 1½ spsk vand
- Fyld
- 5 zittauerløg i små tern (ca. 400 g)
- 25 g smør
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 100 g Arla Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
- ¼ tsk revet muskatnød
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld: Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 4 min. Pisk æg, mælk og fløde sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt løg og fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen.
Forbagning: Ca. 15 min. ved 200°.
Bagning: Ca. 35 min. ved 200°.
Bagning: Ca. 35 min. ved 200°.
Jeg spiste en let salat til som tilbehør bestående af ruccola, soltørrede tomater i olie og nogle skiver frisk mozzarella :) Uhm det var lækkert. Hælder altid lidt af olien fra tomaterne over salaten da det har sådan en god smag
Ingen kommentarer:
Send en kommentar