fredag den 25. januar 2013

Hokkaidosuppe

Ja der er åben bart gået suppe i den denne uge, men det gør ikke spor for jeg det er noget jeg virkelig elsker :) Havde egentlig ikke planlagt det, men faldt over det her flotte græskar i Føtex i går til 15 kr så det skulle sættes til livs i dag.

Smukt ser det jo ud og smagen er til og med lige så skøn :) 


Cremet hokkaidosuppe til 2

1 Hokkaidogræskar
1 rødløg
1 stor gulerod
3 små kartofler
3 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
1 rød chili
1 skvæt risvineddike/citron eller andet syrligt
1 stor skefuld creme fraiche
salt + peber
koriander

Skræl græskaret og fjern kerner samt det fibrøse kød i midten (gem det). Skær det faste kød i grove stykker og steg det under svag varme i lidt olie. Mens græskarkødet steger, snit/riv da løg, hvidløg, ingefær, chili, gulerod og kartoffel og hæld det herefter i gryden og steg i et par minutter. Hæld så vand i gryden så ca. 2/3 af grøntsagerne er dækket og lad retten simre i 15-20 minutter.
Mens suppen koger rens da græskarkernerne (kræver godt nok lidt tålmodighed skulle jeg hilse at sige). Bland kernerne med lidt olivenolie og soya og læg dem på et stykke bagepapir. Sæt dem så i ovnen (højt oppe) i 10-12 minutter.
Når suppen er klar, blend den da og bland creme fraice, eddike og krydderier i. Lad simre endnu et par minutter og server med frisk hakket koriander og de ovnstegte kerner :)  

Carlo har forresten fået fjernet sting fra sin operation i dag. Dejligt det nu er slut med dyrlæge i denne omgang. Det var dog en smule voldsomt, især for kæresten der var taget med. Dyrlægen, en mand af en vis kaliber, beordrede mig til at holde Carlo fast mens Christian fik besked på at holde bagbenene således at hr. dyrlæge kunne klippe trådende uden et kræ der sprællede al for voldsomt.
Jeg har prøvet at holde før i sådanne situationer, og synes bestemt ikke det er rart, men det skal jo gøres. Christian derimod var "ny" og havde det ikke godt med at Carlo hylede og snoede sig. Doktor Dyr råbte dog bestemt "HOLD FAST! HOOOLD FAST!!" ... Og det gjorde vi, så Carlo er nu helt fri for sting.
Efterfølgende var det dog nærmere Christian der skulle trøstes og ikke marsvinet haha :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar