torsdag den 25. april 2013

Tøsehygge; Steak med dejlig rødbedetzatziki, salat og chips

Jeg er en af de heldige der har veninder der rækker helt tilbage til folkeskolen, heri blandt er Trine. Vi har altid haft et særligt bånd og har brugt hundredevis af timer i stalden eller på hesteryg i vores teenage år. Senere boede vi dør om dør på kollegie hvor vi har spenderet mange weekender med at flade den ud sammen foran tv'et på hinandens værelser, festet løs i kælderbaren eller bare hygget sammen. Min skønne veninde er nu flyttet til Jylland, hvilket jo er lidt af en omvæltning. Nu ses vi vel en gang hver anden mdr. i gennemsnit, men så forsøger vi også at hygge ekstra meget sammen. I lørdags var Christian blevet sendt i byen og Trine var i København så vi skulle spise god mad og et smut på diskodasko.
Det blev en herlig aften. Trines forældre havde suppleret dejlige tyndstegsbøffer, samt rødvin, så jeg skulle faktisk bare stå for tilbehør. Det blev til rødbedetzatziki, salat, salte chips og en persillesmør.
Jeg er blevet ret glad for rødbedetzatziki, faktisk er det nok min foretrukne måde at spise denne kål på :) Det pynter også så fint på en tallerken sammenlignet med alm. tzatziki.
Vi lavede den mindre stærk da vi jo skulle ud blandt andre mennesker den aften, men man kan sagtens fylde flere fed hvidløg i end i den nedenstående opskrift.



Rødbedetzatziki

4-5 rødbeder (rå)
2 fed hvidløg
2 dl cremefraiche
1 dl græsk yoghurt
salt og peber

Det er så mænd meget enkelt, skræl og riv rødbederne. knus hvidløg og bland det med de syrnede mælke produkter og krydderrier. Mix så det hele sammen - tilsæt evt. lidt citron.

Salaten bestod af blandet salat, lidt rød peberfrugt, høvlet parmesan, solsikkekerner der blev svitset hurtigt på en tør pande, derudover var der oliven olie, salt og peber i. Kryddersmøren var alm. smør tilsat lidt frisk persille :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar