Nåmenaltså, Tikka Sazlar var bestemt en succes, og her får i opskriften;
400-500 gr lammekød i tern
2 rødløg skåret i skiver
1 rød + 1 grøn peberfrugt skåret i strimler
1 gulerod i strimler
Marinade
1,5-2 dl yoghurt (jeg brugte 2% græsk yoghurt)
2 tsk stødt chili
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk frisk revet ingefær
1 tsk salt
2 fed knust hvidløg
1 tsk honning
Frisk koriander
ca. 2 dl ris
Kødet skal trække en times tid i marinaden så husk lige at få det sat over :) Jeg nåede det lige i sidste sekund, men kun fordi jeg kedede mig og læste opskriften (som er fra arla) igennem en ekstra gang, ellers havde vi først fået mad kl otte i aften og så var både mig og Christian døde inden da (vi er altid sultne kl 18 :D )
Nå men bland ingredienserne til marinaden sammen, hæld det over kødet og rør det godt sammen. Lad det så trække i køleskabet i mindst en time.
Efter en times tid sættes risene over og ovnen tændes på 250 grader. Men risvandet kommer op og koge snittes grøntsagerne og blandes med kødet i et fad.
Kød og grønt sættes så i ovnen og steges i ca. 15 minutter mens risene koges færdigt.
Tag kødet ud og afslut med et godt drys koriander. Server retten med en god klat yoghurt :)
Klar til en tur i ovnen |
Den færdigstegte ret |
Husk et godt drys frisk koriander - det smager fantastisk :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar