tirsdag den 19. februar 2013

3 små hapsere


I dag er det fiskedag hjemme hos os og da det jo pt. er sæson for stenbiderrogn skulle det da lige prøves.
Godt nok er det noget pebret, 95 kr for 100 gram ! Synes jeg hørte damen i butikken fortælle en mand at det skyldes overfiskning, så det er med en smule dårlig samvittighed at jeg købte min lille bakke rogn. Overfiskning er et problem der slet ikke tages alvorligt nok i disse dage.
Jeg bliver så trist ved tanken om hvordan vi mennesker tømmer havet for dets skatte, specielt det forbandede trawl-fiskeri burde forbydes i et vist omfang. Af samme grund spiser jeg meget sjældent tun, et af mine få principper :) Nå men det var lige dagens tanker, nok om fiske-udryddelse og min dårlige samvittighed.

Som sagt fik jeg min dyrebare lille bakke rogn med hjem, og den skulle da serveres på traditionel vis; anrettet på ristet toast, med creme fraiche (skyr) og rødløg. Dertil anrettede jeg lidt af gårsdagens rester på brød også, tomatsaucen gik fint som tomatpesto og valnøddepateen smagte faktisk endnu bedre dagen derpå.
Så det var vellykket (der blev dog lavet flere portioner end de viste, hvis nogen skulle være i tvivl :D )

De tre små hapsere
Stenbiderrog på ristet toast og skyr, med et drys af persille og rødløg
samt et skvæt citron 
Tomatsauce aka pesto :)
Valnødde/svampe pate på spinat og toast

Ingen kommentarer:

Send en kommentar