torsdag den 26. marts 2015

Italienske kødboller med tomatsauce og zucchini fritter



De italienske kødboller er en af mine favoritretter. Jeg må altid lægge bånd på mig selv for ikke at fortsætte med at stoppe i munden efter at have spist fem stykker :) 
Squash fritterne var en test, de blev ok, men tror jeg vil eksperimentere lidt videre med dem, da de blev for bløde i midten. 

Der blev brugt følgende:

Italienske kødboller
800 gr hakket kalv og flæsk
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust
1 pakke bacon, stegt og hakket
1 håndfuld soltørrede tomater, hakket
1 spsk frisk timian 
Saft af en halv citron + citronskal
Salt og peber 

Tomatsauce 
2 dåser hakket tomat
1 dåse tomatpure
2 fed hvidløg
Lidt frisk timian
Oregano, rosmarin, basilikum m.m. 
Salt og peber

Zucchini fritter
2 squash/zucchini
2 fed hvidløg, knust
2-3 æg
Et drys pofibre
1 drys fiber husk
Salt og peber

Frikadellefarsen blandes godt og må gerne trække en halv times tid. Herefter steges kødbollerne på panden ved middel varme. 
Blend imens dåsetomaterne og tilsæt de øvrige ingredienser til saucen. 
Når kødbollerne er brunet af hældes saucen over og det hele simre i 20-30 min ved svag varme 
Imens steges zucchinidejen på en pande med olie :) 
Server og giv det evt et godt drys parmesan :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar