tirsdag den 23. juli 2013

Omelet med grønt

Mit forhold til æg er lidt blandet, om morgenen kan jeg fx godt spise et kogt æg - hvorimod jeg står lidt af på scrampled eggs da det bliver alt for tungt. Jeg har altid bedst kunne lide en morgenmad bestående af havregryn, rosiner og cornflakes eller, hvis jeg er til brunch, kolde retter som salater, brød/pålæg og yoghurt.
Af samme grund har jeg aldrig gjort mig i omeletter, men det udgør jo faktisk en rigtig fin aftensmad, der mætter godt uden at blive al for tung her i sommervarmen.
Derfor prøvede jeg at lave en med forskellig grønt, og det var simpelthen så nemt og godt at jeg lige må dele opskriften.



Omelet til en person
2 æg
salt og peber
en håndfuld revet cheddar
en lille kop ærter
en håndfuld edamame bønner
2 finthakkede forårsløg
en lille håndfuld frisk spinat

Pisk æg med salt og peber. Hæld lidt olie på en slip-let pande og tænd for middel varme.
Når panden er varm hældes æggemassen på og får lov at stege indtil bunden er fast og gylden. Vend pandekagen forsigtigt, drys osten udover og steg den færdigt.
Lad så omeletten glide over på en tallerken, læg grøntsagerne på halvdelen og fold. Voila :)
Det var rent guf!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar