tirsdag den 13. september 2011

fiskesuppe og tomatbrød

Pyh jeg stresser for tiden, synes der er så meget at se til med studiet og arbejdet. Det går desværre lidt ud over bloggen her men har da husket at få taget billeder af aftensmaden for en gangs skyld :)

Havde lidt rødspætte jeg gerne ville bruge så jeg røg en tur på arlas hjemmeside (som sædvanligt :D ) og fandt denne opskrift http://arla.dk/opskrifter/Fiskesuppe-med-fennikel/


Jeg tillod mig dog at lave lidt om på opskriften så den blev som følger:

1 fennikel, skåret i små tern
2 stk rødspættefilet, skåret i tern
ca. 100 gr. rejer
1 stort hakket løg
2 spsk mel
Lidt olie
½ liter fiskeboullion
1 stor spsk flødeost
1 dåse hakkede tomater
1½ dl. creme fine
1 tsk salt
fiskekrydderi

Jeg startede med at hakke løget groft og svitse det let i olien i en tykbundet gryde. Da det var blevet klart hældte jeg fiskeboullionen ved og lod det koge op. Så snart boullionen kogte tilsatte jeg tomat, ost og salt og lod også dette koge op, rystede så mel og fløde godt sammen og hældte det i suppen sammen med fisk, rejer, krydderi og fennikel. Lod suppen koge i 3-4 minutter til fisken var mør.

Brødet lavede jeg efter en opskrift i bogen "BRØD" af Johan Åkerberg

50 gr gær
5 dl håndvarmt vand
1 spsk salt
2 dl olie
12 dl hvedemel
1 pose soltørrede tomater, grofhakket

Gæren opløses i vandet og resten af ingredienserne tilsættes og æltes godt igennem. Jeg lod maskinen røre dejen i 15 minutter som bogen anbefaler og det gav en skøn luftighed i brødet. Lod brødet hæve i 40 minutter, hældte det ud på en bagplade og lod det hæve videre i 20 minutter. Sprøjtede dejen med lidt olivenolie og bagte det så i 45 minutter ved 200 grader.
Synes det blev super godt, kan godt lidt den ekstra "salthed" tomaterne giver brødet. I bogen brugte det semitørrede tomater i olie, men det lå jeg ikke lige inde med, men de alm. soltørrede tomater virker altså også rigtig godt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar