Kødboller:
1 pakke svinekød
1/2 pakke oksekød
1-2 revet løg
1/2 revet squash
Karrysauce:
1,5 l hønse bouillon
2 spsk karry
1 spsk kokosolie
1 revet æble, gerne med skal
1 revet løg
3-4 del fløde
100 gr flødeost natural
Salt og peber
Blomkål-broccoliris
1 blomkålshoved
1/2 broccolihoved
Fremgangsmåde
Start med at blande farsen til kødbollerne. Rør godt og lad gerne stå i 10 minutter, fx mens du koger vandet op til bouillonen.
Bouillonen koges op i en dyb gryde, når det koger formes kødboller af halvdelen af farsen og ploppes forsigtigt ned i vandet. Kog dem i 8 minutter. Tag dem op med en hulske og lav resten af bollerne. Hold bollerne varme og gem kogevandet.
Saucen laves således; varm olien op og svits karry, æble og løg (obs. Det krasser godt i øjne og hals skulle jeg hilse og sige). Tilsæt herefter fløde, 4 dl kogevand og osten. Rør godt, kog op og smag til med salt og peber. Tilsæt kødbollerne efter 5-10 minutter når karrysaucen har simret lidt.
Risene lavede jeg på 2 minutter ved at køre blomkål og broccoli gennem løghakkeren :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar