Har også lavet lidt sund mad denne uge, kastede mig ud i en auberginesalat - dog med noget mistænkelighed da det ikke just er min yndlingsgrøntsag, blev dog positivt overrasket skal jeg love for :)
Kyllingefrikadeller
400-500 gr hakket kyllingekød 2 dl havregryn 4 fed hvidlø, knust 1 stort finthakket løg 2 dl mælk 1 æg 3 gulerødder, revet 1 grøn frisk chili, finthakket Blandede alle ingredienserne sammen til en klæbrig masse og stegte dem ved svag varme på en pande. Auberginesalat (Fra suveræne salater) |
2 dl creme fraice (jeg brugte 6%)
2 store tomater, skåret i 'chunky' stykker
2 tsk tahin
citronsaft
salt og peber
Auberginerne skæres i ca 1 cm tykke skiver og saltes på begge sider for at trække bitterstofferne ud af dem. De skal ligge i ca. en ½ time :) Herefter stegte jeg dem i olie på en pande, er lidt træt af at de suger så meget fedtstof så næste gang tror jeg at jeg vil grille dem i ovnen, i følge opskriften skal de blot have 2½ minut på hver side i den øverste rille i ovnen, og her behøver man kun at pensle dem en enkelt gang med lidt olie :)
Når de er færdigstegt stegte skæres de i skiver og blandes med de friske tomater og dressingen blandes af de resterende ingredienser og hældes over. Jeg toppede med lidt feta ost, det var rigtig godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar