Nu tager vi ud på en dejlig lang køretur i morgen, med picnic og hele moletjavsen - det skal nok blive super hyggeligt :)
I den anledning har jeg bagt de her ferskentærter og jeg glææder mig til at smage om de er blevet gode, men må holde mig i skindet til i morgen :D
Opskriften på tærtedej fandt jeg i goe gamle "Frøken Jensens" og den bestod af følgende:
150 gr. mel
100 gr. smør
50 gr. flormelis
1 æggeblomme
smørret smuldres i melet og æltes godt sammen, herefter tilsættes flormelis og æg og der æltes til massen er en ensartet masse. Dejen skal trække en ½ time i køleskabet før den bruges.
Der var ret meget dej til mine fire små forme meeen jeg er stor fan af tærtedej så det gør mig ikke så meget :P
Fyld
5 ferskner
½ dl. vand
2-3 spsk. honning
1 tsk. jævner
Jeg har skåret fersknerne i tern, men det ville sikkert være en hel del smukkere hvis de blev skåret i både og lagt fint i tærterne, det havde jeg dog ikke lige tålmodighed til ;)
Anyway, ferskner og vand koges i en gryde i 4-5 minutter ved svag varme. Sluk for varmen og bland honningen i. Hæld væsken fra fersknerne og fordel dem i de små tærter, bland herefter væsken sammen med jævneren og en smule koldt vand og hæld det over ferskenfyldet :)
Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter
Nøj, hvor ser de bare lækre og fine ud :D
SvarSletMmmm, de ser gode ud!
SvarSlet(Har tagget dig i en lille leg)
De smagte også suuuper godt :D (glæder mig allerede til at sætte tænderne i en af de to resterende)
SvarSletLouise, okay det vil jeg kigge nærmere på :D